Logo

Mi smo tim specijalističke ordinacije iz oblasti neuropsihijatrije sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom u radu sa osobama sa psihološkim i neurološkim problemima.

+ 381 (0)69 12 98 136

psihocentarmm@gmail.com
Patrisa Lumumbe 26, 18000 Niš

Скорашњи чланци

Ponedeljak - Petak 08:00 - 16:00h

Subota 8-15h

+381 69 12 98 136

psihocentarmm@gmail.com

Patrisa Lumumbe 26

18000 Niš

Zapratite nas

Zakažite pregled

Psiholog Niš – Kada je potrebno potražiti pomoć?

Psiholog Niš

Psiholog Niš – Kada je potrebno potražiti pomoć?

Psiholog Niš ima važnu ulogu u životu svake osobe.

Život čoveka ispunjen je radosnim, ali i stresni situacijama. Bolesti, konflikti, poslovni neuspesi, egzistencijalni problemi, pa i gubitak bliske osobe postali su naša svakodnevica. Od dužine njihovog trajanja i intenziteta, kao i od sklopa naše ličnosti zavisi da li ćemo moći samostalno da se izborimo sa njima. Ukoliko traju duže mogu dovesti do ozbiljnih posledica po fizičko i mentalno zdravlje.

Često nismo svesni da su stalna razočaranja, prekomerna briga i emocionalni nemiri glavni izvor problema. Upravo zato signale koje nam telo šalje tumačimo na pogrešan način. Zbog toga se javljamo lekarima opšte prakse i specijalistima umesto da potražimo pomoć psihologa.

Kako se postaje psiholog?

Zvanje psihologa se stiče diplomiranjem na studijama psihologije koje traju 4 godine. Psihologija je najopštija nauka o ličnosti čoveka, te psiholog stiče znanja o brojnim psihičkim funkcijama. Tu pre svega spadaju emocije, pamćenje, opažanje, razmišljanje, učenje… Takođe, uči kako da otkrije sve te funkcije i prati njihov razvoj.

S obzirom na široko polja obrazovanja, psiholog Niš radi u mnogim nemedicinskim ustanovama – počev od škola, preko državnih i privatnih kompanija, pa do nevladinih organizacija i popravnih domova. Ima značajnu ulogu u proceni deteta za upis u prvi razred osnove škole. Takođe, donosi odluku u mnogim poslovima, posebno pri selekciji vojnih i policijskih radnika, kao i pri istraživanju psihičkih i društvenih pojava.

Posebnu vrstu čini klinički psiholog, koji je osposobljen za rad u kliničkim ustanovama, te je zajedno sa psihijatrima, pedijatrima, lekarima opšte prakse i socijalnim radnicima deo tima zdravstvene ustanove.

Bolesti i stanja koja leči psiholog Niš

Za razliku od psihijatra, psiholog obično radi sa ljudima koji ne pate od težih psihičkih tegoba, već trenutno prolaze kroz životne probleme. U većini slučajeva za pomoć mu se obraćaju osobe koje ne mogu da reše porodične nesuglasice, preopterećenje poslom, imaju manjak samopouzdanja, neobjašnjive glavobolje, problema sa pamćenjem i koncetracijom. Zatim oni kojima su neracionalni strahovima i teskoba narušili kvalitet života.

Psiholog Niš

Psiholozi mogu pomoći ljudima da nauče kako da se nose sa stresnim situacijama, besom, da prihvate postojanje hroničnih bolesti, kao i gubitak drage osobe. Važna su karika i u vaspitanju dece, posebno onih sa poremećajima pažnje.

Ne treba zanemariti činjenicu da je njihova pomoć ključna i u lečenju depresije, anksioznosti, bolesti zavisnosti…

Koliko je efikasna pomoć psihologa?

Rad psihologa se zasniva na posmatranju, razgovoru, psihološkom testiranju, kao i na savetovanju i primeni različitih psiholoških tehnika.

Ipak, da bi on bio delotvoran potrebno je vaše aktivno učešće. Nije dovoljno samo da se redovno pojavljujete na seansama, već da ste svesni svog problema i da zasta želite da otkrijete njegov izvor. Jedino na taj način bićete motivisani da ga rešite.

Brižni stav, praćen razumevanjem i bez osuđivanja, koji neguje psiholog Niš, je osnova za odnos pun poštovanja. Samim tim, klijenti su opušteni u razgovoru, te spremni da govore o mislima koje ih “muče”.

Putem niza testova psiholog otkriva vaše karakteristike, intelektualne veštine, kognitivne snage i slabosti. One mu pomažu da odredi najbolji terapijski pristup. Imajte u vidu da psiholog ne menja strukturu ličnosti, već vas savetima navodi da uvidite destruktivno ponašanje i uči vas kako da ga promenite.

Psihijatrijska ordinacija Niš, MM u svom timu ima psihologe sa višegodišnjim iskustvom u radu kako sa odraslima, tako i sa decom.

Svaki problem je rešiv, zato nemojte da čekate da vam naruši kvalitet života i zdravlje, već na vreme potražite pomoć u Psiho centru MM.

Psiholog Niš

 Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete, možemo da organizujemo kućne posete psihologa, kao i savetovanja putem vibera ili skype-a.

 

 

 

Podelite sa prijateljima
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Tel: +381 69 12 98 136; +381 18 276 943